Mikor Latin-Amerikában utazol, óhatatlanul is találkozol egy igen furcsa jelenséggel. Ülsz a buszon, egyszer csak felcsendül egy ismerős dallam. Furcsálod, mert spanyolul van, Te mégis ismered, pedig odahaza spanyol dal igen-igen ritkán csendül fel a rádióban. És nem, nem salsa, vagy Shakira, esetleg Enrique Iglesias, hanem valami olyasmi, amit már akár a '80-as években is hallhattál... Bon Jovi, Roxette vagy Scorpions... A legnagyobb rock legendák nem bíznak semmit a véletlenre. Lemezeiket fevették spanyolul, mert tudták, a latinok nem hajlandóak angol dalokat hallgatni. Íme a 3 legismertebb, amiket bármelyik pillanatban hallhatsz a helyi rádiókban!

 

Bon Jovi - Como Yo Nadie Te Ha Amado

Bon Jovi szinte az összes lemezét kiadta spanyolul, érdekes módon a latinoknak nem a legnagyobb slágerei jöttek be, hanem egy kevésbé ismert nóta, a This Ain't Love Song. Csak érdekességképpen itt egy régi nagy sláger ugyancsak spanyolul, rádásul klippel (Bon Jovi - Cama de Rosas).

Roxette - No Sé Si Es Amor

A Roxette tudta mi kell a latinoknak! Egyetlen lemezt készítettek csupán spanyolul, azon kivétel nélkül a balladáik hallhatók. A legismertebb itt is a Listen To Your Heart, azaz a Habla El Corazón.

Scorpions - Vientos De Cambio

A Scorpions külön lemezt nem adott ki spanyolul, azonban legnagyobb slágerét ő sem hagyhatta veszni Amerikában. Így született meg a Vientos De Cambio, ami Közép-Európa mellett néhány latin-amerikai országban fejti ki igazán hatását. Pl. Nicaraguában, ahol tudják mi az a vasfüggöny! 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr562063616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása