Megerkeztunk Delhibe, Indiaba. Tudom, semmi koze a temanak Kozep-Amerikahoz, de az utielmenyek azok csak utielmenyek. Mar vagy 1 honapja nem ereztem a repulout faradalmait es a jetlaget, nem is gondoltam volna, hogy ennyire sikerul tole elszoknom. :)

Barmi infot gyujtesz az utazas elott Indiarol, mindenhol azt olvasod, hogy konnyu buszt fogni, a szallasok nagyon olcsok, cserebe azonban nagy a kosz es a szegenyseg. Nos, mindez addig volt igaz, amig az orszag nem dontott ugy, hogy megrendezi a Nemzetkozossegi Jatekokat 2010-ben. Ennek jotekony hatasa, hogy Delhi utjait felujitjak, uj es szep szallodakat emelnek, metrot epitenek, stb. Azonban lerombolja azt a kepzetet a hatizsakos utazoban, hogy India, azon belul Delhi olcso.

A kormany nyomasara bezartak az osszes vendeghazat, a taxisoknak pedig jutalek fejeben kiadtak ukaszkent, hogy a turistakat cipeljek draga es jobb minosegu szallasokra. A hippitanyak, mint Paharganj es a Connaught Place hostelei egytol egyig bezartak kapuikat, a megmaradt ket Lonely Planet altal ajanlott turistaszallo ebbol kofolyolag tele van (igaz, azok is mar csak 1 honapig, ugyanis utana azokat is lebombazzak). De lassuk lepesrol-lepesre elso elmenyeinket a 18 millios metropoliszbol.

1) Taxi a repterrol

Nem vagyunk taxifanok, ahol lehet, inkabb tomegkozlekedunk (aki utazott mar velem, az tudja mi a jo benne). Ez volt a terv most is, azonban a helyi busz elott kilometeres varakozo sor fogadott. Egy magat taxisnak kiado autoval rendelkezo ficko lepett elenk, hogy 2 dollarert bevisz minket a varosba. Ez barati, rabolintottunk. Az arral nem is volt problema, annal inkabb a kocsival es a soforrel. Emberunk az egesz ut alatt vicces cigit szivott meglett 60-as korahoz kepest. Inkabb belassitotta a szerencsetlent, mint sem beszedesse tette volna, igy szep lassan mindenki leelozott minket. A vegen oly annyira, hogy a kocsi is megadta magat, egyszeruen leallt a motor. Atrakott minket egy riksaba, azzal probaltunk bevergodni a belvarosba.

2) Szembesules a szallashelyzettel

Sikerult elsore azt a ket vendeghazat kineznunk magunknak, ami meg allt, azok azonban tomve voltak emberekkel. A szallo tulaja nem fuzott hozza sok remenyt, hogy olcso szobat barhol is talalunk a varosban, riksasunk azonban bizott magaban. Mindhiaba. Paharganjot par honapja eltuntettek a Fold szinerol, metrot epitenek rohamleptekben. Mikor kozoltem a riksassal, hogy nalunk is epitenek egyet 3 milliard dollarbol, elnevette magat. Naluk ennyi penzbol Bombayig meglenne az alagut. Vegul egy turista informacional kotottunk ki, hatha tudnak valami tippet adni...

3) Lehuzni a turistat!!!

Bar a tourinformok allami kezben vannak, az alkalmazottak jutalekert dolgoznak. Mindenkepp 50 dollaros (???) szallasra akartak cibalni, valamint ra akartak beszelni arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, hagyjuk el a varost, es persze segitenek privat taxit talalni Jaipurba konnyed 120 euroert. Bevallom, oszintenek tuno kepuknek es a repulout faradalmainak koszonhetoen majdnem megvezettek minket, de vegul helyen volt az eszunk. Mikor azzal jottek, hogy az uj buszpalyaudvar a varostol 50 kilometerre epult meg, ami kizarolag taxival kozelitheto meg, akkor leesett a tantusz, atveres az egesz. Sertodotten kivonultunk, ettunk nehany banant, valamint ittunk egy hamisitott coca-colat, majd leszolitottuk Lalat, a riksast, hogy most azonnal vigyen minket olyan helyre, ahol nem tul dragan megszallhatunk. Az oreg nagyon rendes volt, latta rajtunk, hogy tele van a hociponk, ezert Karol Bagh fele vette az iranyt. Azt o is mondta, hogy az 5 dollaros vendeghazak megszuntek, de 15 dollarert privat furdos, tiszta szobat tud. Mar teljesen mindegy volt, a lenyeg, hogy vizszintesbe helyezzuk magunkat vegre. 

4) Pihenes utan szebb az elet

Aludtunk vagy 4 orat, s most Karol Bagh hangos utcait jarjuk. Epitkezes mindenfele. Hindu asszonyok a fejukon hordjak a teglat, a ferfiak guggolnak a jardan, es szivnak. Minden epul es szepul, a maga tempojaban. Este talakozunk Matyi baratommal, aki munkaja miatt Indiaba szamuzetett. Remelem alkoholos allapotban meg jobban megszepul a varos...   

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr572184998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása