Furcsa helyzet allt elo az idei elso Guatemala turankon. Januar 7-en volt az indulas, azonban nalam egy csaladi tragedia miatt 1 napot csuszott a kiutazas. Ez volt az elso, es remelem az utolso alkalom, hogy nem en fogadtam kint a turazokat, hanem ok engem. :)

A kialakult helyzet miatt 2 napom volt arra, hogy megprobaljak mindent leszervezni otthonrol, hogy az elso napot a csapat atveszelje. Szerencsere Antigua nem az a hely, ahol meg kell remulni, itt meg olyan is akad, aki beszel valamit angolul. Szerencsere minden flottul ment, igy 8-an ejjel mar egyutt voltam a csapattal.

A reggelt maris a Pacaya-vulkan megmaszasaval kezdtuk. Nagy remenyekkel vagtunk neki a hegynek, hatha sikerul ujra annyi lavat latnunk, mint 2008 decembereben vagy 2009 februarjaban.

Sajnos iden elmaradt a nagy latvany. Pont egy nappal csusztunk le a nagy lavafolyasrol, ami ugyan most is van, de a felso bazaltreteg annyira athevult, hogy eletveszelyes lett volna megkozeliteni. Igy tisztes tavolsagbol, ugy 50 meterrol figyeltuk a folyast.

Meg ezen a napon el akartuk erni az Atitlan-tavat, amit sikerult is, igaz, San Pedro varoskajaba mar nem tudtunk atcsonakazni. Maradt Panajachel, ahol bevallom, a gazdag idosodo amerikaiak rongyrazasa okan kialakult horror arak miatt meg soha nem aludtam meg. Most ez is bekovetkezett. Az ido nem volt tul fenyes, eros szel fogadott minket, a to vize is durvan hullamzott. Muszaj voltunk berumozni. :)

Masnap az elso csonakkal San Pedroba igyekeztunk. Szallasunk a korabbi Mirador turakon megszokott toparti hazikoban lett. Innen azon nyomban nekivagtunk a 3020 meteres San Pedro-vulkannak. Nem magas, igaz, de szintben 1500 metert tettunk meg, ami azert nem kis fegyverteny. Az osveny aranylag jol jarhato volt, a csucsot vegul 5-bol 4-en ertuk el, kb. 4 ora alatt. Estere ertunk vissza a faluba, sulyos terdfajas kozepette. Vacsora, hazi palinka hala Szabinak, majd koran fekves, mert masnap 3-kor ebreszto van.

Hajnali fel 4-kor keltunk utra. A mai cel az Indian Orr. Ez egy hihetetlen sziklaformacio az Atitlan-to nyugati partjan. Egy fekvo maja tokeletes arca lathato, aminek a legmagasabb pontja, az orr, 2150 meter magasan van. A tegnapi tura okozta izomlaz miatt konnyitettunk magunkon. Az 1900 meter magasan fekvo Santa Clara falujaba buszoztunk, es onnan ugy 40 perc alatt ertuk el a csucsot. Korabban is ugy gondoltam, hogy az Indian Orr tetejerol tarul az ember szeme ele a Fold egyik legszebb napfelkelteje, s ezt most is tartom. Sorban 7 vulkan tunik fel: az Agua, az Acatenango, a folyton fustolgo Fuego, a Toliman, az Atitlan, a San Pedro es a Santo Tomas. Mind magasabb 3000 meternel.

Ezzel a keppel bucsuzom, nemsokara jovok a folytatassal, ujabb kepekkel es videokkal!

Ha mar most nem birsz magaddal, irj az info@mirador-adventures.hu e-mail cimre, mert jelentkezhetsz az oktober vegen esedekes uj guatemalai trekking turara, jo sok uj meglepetessel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr21665381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása